Geplaatst op

Marathonschema met uitloopgarantie

Staat het lopen van de marathon ook op jouw bucketlist? Of wil je dit jaar weer een marathon lopen? Een marathon lopen is een uitdaging en een geweldige beleving. Omdat je er veel tijd en energie insteekt wil je de marathon natuurlijk wel uitlopen en het liefst ook in een nette tijd en bovendien verantwoord je lichaam belasten met ruim 42 kilometer hardlopen. Marathonschema.nl biedt jouw een unieke mogelijkheid om met slechts 3 keer trainen per week de marathon gegarandeerd uit te lopen!

Trainen op het juiste tempo

Het geheim van een goede marathon lopen is het trainen op het juiste tempo zodat je jouw lichaam traint op het niveau waarop je het tijdens de marathon belast.

Het ligt voor de hand dat sprinttraining niet de manier is om je voor te bereiden op de marathon. Iedereen snapt dat duurtraining de geschikte manier van trainen is voor de 42 km.

Duurtraining kan echter op verschillende manieren aangepakt worden en de manier waarop hangt af van de tijd die jij op de marathon kunt lopen. Een hardloper die 3 uur kan lopen op de marathon zal zijn/haar energie veel meer halen uit de verbranding van suikers dan iemand die 4 1/2 uur loopt. De laatste zal veel meer energie halen uit de verbranding van vetten. Dat houdt in dat duurtraining bij een 3 uur loper op een ander niveau plaats zal moeten vinden dan een 4 1/2 uurs loper want je lichaam wordt beter in hetgeen het getraind wordt.

Marathontempo

Marathonschema.nl analyseert jouw looptijden en analyseert deze om hiermee een voor jou een realistische marathontijd vast te stellen. Vervolgens maakt Marathonschema.nl hiermee een persoonlijk trainingsschema wat jou specifiek traint en beter maakt in het leveren van het energie in de verhoudingen suikers en vetten zoals die tijdens het lopen van de de marathon door jou zullen worden gebruikt.

Uitloopgarantie

De trainingsschema’s van Marathonschema.nl zijn uitstekend en je krijgt dan ook de garantie dat jij de marathon uitloopt!