Loopsnelheid bij de verschillende trainingszones

De trainingszones kunnen uitstekend uitgedrukt worden in loopsnelheden. Hieronder vind je uitleg over de loopsnelheden.

Inleiding
De trainingszones kunnen behalve de omschrijving in woorden ook uitgedrukt worden in hartslagzones en loopsnelheden. Het voordeel van het gebruik van de loopsnelheden is dat de afstanden van al je trainingen in je trainingsagenda automatisch worden berekend.

Voor wie?
Wanneer je zonder problemen 30 minuten achter elkaar kunt hardlopen, kun je van start gaan met het bepalen van jouw loopsnelheden bij de trainingszones. In het andere geval wordt je aangeraden om aan de slag te gaan met de omschrijving van de trainingszones.

Berekenen en opslaan van jouw loopsnelheden
Op deze pagina kan je jouw hardloopsnelheid bij de verschillende trainingszones berekenen. Vul in de onderstaande calculator de snelste tijd in die je op dit moment kunt lopen op een afstand die ligt tussen 5.000 en 10.000 meter.

Het is belangrijk dat je dit zo nauwkeurig mogelijk invult. Deze gegevens worden namelijk ook gebruikt om de afstand van de trainingen in de trainingsagenda te berekenen.

Je kan deze gegevens op elk gewenst moment wijzigen. Dit kan nodig zijn omdat je bijvoorbeeld langzamer of harder bent gaan lopen door een verminderde of verbeterde conditie.